نکات کاربردی موضوع ماده 38 قانون تامین اجتماعی

توضیحات

قانون تامین اجتماعی مشتمل بر ۱۱۸ ماده و ۴۰ تبصره در سال ۱۳۵۴ به تصویب مجلس شورای ملی رسید. یکی از قوانین پرکاربرد تامین اجتماعی، ماده ۳۸ است که در آن برای مقاطعه کار بیمه نمودن کارکنان الزام دارد. عموماً در فعالیت‌های اجرایی بسیار پیش می‌آید که برخی عملیات‌ها را برون سپاری کرده و از یک پیمانکار (مقاطعه‌کار) برای انجام آن استفاده می‌کنیم. بر اساس قوانین تامین اجتماعی در این موارد باید کارکنان شاغل در آن پروژه بیمه شوند. حال آن که نحوه انجام فعالیت به صورت کامل دستی یا با ماشین آلات و یا ترکیبی از هر دوی این عوامل باشد، نحوه محاسبه هزینه بیمه آن نیز متفاوت است.

قانون برای اینکه مقاطعه‌کار را ملزم به انجام اقدامات بیمه‌ای کارکنان کند، به کارفرما ملزم نموده که معادل ۵% از هر صورت وضعیت ارسالی پیمانکار را سپرده نماید و در پایان انجام آن پروژه، پس از دریافت مفاصا حساب توسط مقاطعه کار و تحویل آن به کارفرما، مبلغ سپرده ذکر شده توسط کارفرما پرداخت شود. در غیر این صورت کارفرما می‎‌تواند مبلغ سپرده بیمه نزد خود را مستقیماً به حساب تامین اجتماعی واریز و مفاصا حساب را دریافت نماید. طبق قانون کلیه موسسات غیردولتی، شهرداری‌ها، وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی، اتاق اصناف و موسسات خیریه و عام‌المنفعه مشمول این ماده می‌باشند.

مخاطبین این رویداد

  • مدیران و مشاوران مالی
  • حسابداران با سابقه
  • دانشجویان و فارغ التحصیلات رشته های حسابداری و مدیریت

گزارش رویداد


در ادامه میتوانید ویدیو خلاصه وبینار نکات کاربردی درباره آیین‌نامه اجرایی ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی با حضور خانم فاطمه پوریعقوبی و دکتر محسن معینی زاده را مشاهده کنید و در صورت تمایل نطرات ارزشمندتان در مورد این رویداد را در انتهای همین صفحه با ما درمیان بگذارید.

2 دیدگاه در “نکات کاربردی موضوع ماده 38 قانون تامین اجتماعی

  1. علی گفت:

    سپاس ها، استفاده کردم.

    1. مدیر سایت گفت:

      سلام و احترام،
      از لطف شما بسیار سپاسگزاریم. خوشحالیم که مطالب برای شما مفید بوده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 8 =