سند حسابداری چیست؟

سند حسابداری چیست؟

هر رویداد مالی در یک شرکت یا سازمان باید به‌صورت سند حسابداری ثبت شود که تمام اطلاعات مرتبط با آن رویداد را در بر می‌گیرد. در این مطلب با سند حسابداری آشنا می‌شویم و نحوه ثبت و هدف از ثبت این سند را به طور خلاصه توضیح می‌دهیم.

هر رویداد مالی در یک شرکت، سازمان یا بنگاه اقتصادی باید به صورت سند حسابداری ثبت گردد؛ هر سند حسابداری کلیه اطلاعات مربوط به رویداد مالی متناظر خود را شامل می‌شود.

در قدیم سندهای حسابداری به صورت سنتی و دستی ثبت و ضبط می شد که امکان خطای بالایی داشت اما با تکامل و آمدن نرم افزار های حسابداری، سازمان‌ها و شرکت‌ها امروزه این کار را با نرم افزار انجام می‌دهند.
سند حسابداری برای کاهش اشتباهات در ثبت معاملات در دفتر روزنامه و صدور اجازه معاملات استفاده می‌شود.

توجه: بطور مثال فاکتور رسید،پرداخت قبوض و پرداخت وجه در دفاتر روزنامه ثبت نمی‌شود به همین دلیل از سند حسابداری استفاده می‌شود.

سند حسابداری یک فرم اولیه است که در صورت تایید می‌توان آن را در دفاتر قانونی، دفتر کل، معین و روزنامه وارد کرد.

ثبت سند:

از اولین و مهم‌ترین کارهایی است که در حسابداری باید انجام شود و اگر ثبت سند به درستی وارد نشود در تمامی اقدامات مالی بعدی به مشکل خواهید خورد.
در ثبت سند حسابداری سه عنوان وجود دارد :

حساب بدهکار بستانکار

در نظر داشته باشید اگر بدهکار و بستانکار جا‌به‌جا شوند در کلیه بخش‌ها مانند ترازنامه مالی و صورت‌های مالی تاثیرگذار می‌باشد.

هدف از ثبت حسابداری چیست؟

گردآوری و جمع‌آوری اسناد و مدارک مالی و منظم بودن اسناد مالی انجام می‌شود.
می‌توان به از بین نرفتن اطلاعات مالی ،دستکاری نشدن اطلاعات مالی در ثبت حسابداری اشاره کرد که این موارد هم برای سازمان‌ها و شرکت‌ها مهم هستند.
توجه : در صورتی که نقصی در سندها وجود داشته باشد باعث به‌‌هم‌ریختگی و ضرر و زیان برای شرکت می‌شود.

حساب:

سند حسابداری یک رویداد مالی است که به ثبت آن حساب می‌گویند.

رویداد مالی:

تمامی فعالیت‌های خرید و فروش، پرداخت و دریافت در یک سازمان یا شرکت که باعث تغییر در دارایی و بدهی حقوق و… صاحبان سرمایه می‌شود را رویداد مالی می‌گویند.

مثال: خرید و فروش (خرید مواد اولیه و فروش کالا را نام برد) دریافت و پرداخت (حقوق پرسنل و کلیه هزینه‌های شرکت را که وارد سازمان می‌شوند را مثال زد.

5/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 + 19 =

مطالب مرتبط

آشنایی با نسبت های مالی و انواع آن

نسبت های مالی ابزارهایی تحلیلی هستند که با استفاده از داده‌های صورت‌های مالی، عملکرد مالی، نقدینگی، سودآوری و کارایی شرکت را ارزیابی می‌کنند. این شاخص‌ها امکان مقایسه با رقبا، شناسایی روندها و تصمیم‌گیری آگاهانه را برای مدیران و سرمایه‌گذاران فراهم کرده و به بهبود استراتژی‌های مالی کمک می‌کنند. در این مقاله با انواع نسبت های مالی آشنا خواهیم شد.

مرخصی استعلاجی چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

بیماری و ناخوشی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی همه ماست و از آن گریزی نیست. در لحظاتی که بیماری یا حادثه‌ای ناگوار ما را از انجام وظایف شغلی بازمی‌دارد، مرخصی استعلاجی، فرصت بازیابی و بازگشت به زندگی حرفه‌ای را برای ما فراهم کند. این نوع مرخصی، ضامن رفاه کارکنان و آرامش خاطر آنهاست. در ادامه، به جزئیات این حق قانونی و شرایط بهره‌مندی از آن می‌پردازیم.

مرخصی زایمان: همه چیز درباره حقوق مادران

 آیا می‌دانید مرخصی زایمان چه حقوق و مزایایی برای شما به همراه دارد؟ این مرخصی که به‌عنوان یکی از حمایت‌های قانونی مهم برای مادران و حتی پدران شاغل شناخته می‌شود، از مزایایی است که با دیگر انواع مرخصی‌ها تفاوت دارد.  اگر تاکنون برای شما سؤال بوده که مدت‌زمان مرخصی زایمان چقدر است، برای استفاده از آن چه شرایطی لازم است، یا اینکه آیا بعد از بازگشت به کار، جایگاه شغلی شما حفظ می‌شود، در این مقاله پاسخ تمام این پرسش‌ها را خواهید یافت. با ما همراه باشید تا ابعاد مختلف این قانون حمایتی را بررسی کنیم و اطلاعات جامعی درباره حقوق و مزایای مرتبط با آن ارائه دهیم.