دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی سال1402 ، دانلود سند

دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی سال 1402، دانلود سند

صورتحساب الکترونیکی روشی مدرن برای ارسال و دریافت فاکتورهای مالی به‌صورت دیجیتال است که با بهره‌گیری از فناوری‌های امن، تبادل اطلاعات مالی را میان کسب‌وکارها و مشتریان تسهیل می‌کند. در این مطلب دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی سال 1402 را توضیح می‌دهیم.

راهنمای مطالعه

صورتحساب الکترونیکی چیست؟

صورتحساب الکترونیکی، به عنوان یکی از راهکارهای مدرن در حوزه مالی و مدیریت اطلاعات، امکان ارسال و دریافت صورتحساب‌ها و فاکتورهای مالی به صورت الکترونیکی را فراهم می‌کند. این روش، با استفاده از فناوری‌های مختلف ارتباطی و امن، اطلاعات مالی را به صورت دیجیتال به مشتریان و مشارکت کنندگان ارسال می‌کند. صورتحساب الکترونیکی از مزایای فراوانی برخوردار است. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش هزینه: صورتحساب الکترونیکی به اندازه کمتری نیاز به مصرف کاغذ، چاپ و ارسال پستی دارد که منجر به کاهش هزینه‌ها و سازماندهی بهتر در فرآیند صدور صورتحساب می‌شود.
  2. سهولت در پرداخت: مشتریان می‌توانند با استفاده از صورتحساب الکترونیکی، به راحتی پرداخت خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند و نیازی به مراجعه حضوری یا ارسال چک ندارند.
  3. حفاظت محیط زیست: عدم نیاز به چاپ صورتحساب و فاکتورهای مالی به مقدار زیاد، منجر به کاهش استفاده از منابع طبیعی و حفاظت بیشتر از محیط زیست می‌شود.
  4. دسترسی آسان: مشتریان می‌توانند به راحتی و هر زمانی که نیاز دارند، از طریق ایمیل یا سیستم‌های مشابه، به صورتحساب‌های الکترونیکی دسترسی داشته باشند.
  5. امنیت اطلاعات: با استفاده از روش‌های رمزنگاری و امنیتی، اطلاعات مالی در صورتحساب الکترونیکی محافظت می‌شود و از دسترسی‌های غیرمجاز جلوگیری می‌کند.

صدور صورتحساب الکترونیکی ، نحوه صدور و پرداخت

صدور صورتحساب الکترونیکی یکی از روش‌های مدرن برای ارائه و ارسال صورتحساب‌ها و فاکتورهای مالی به مشتریان یا مشارکت کنندگان مختلف است. این روش، علاوه بر کاهش هزینه‌ها و زمان مورد نیاز برای چاپ و ارسال صورتحساب‌های کاغذی، به عنوان یک راهکار سازماندهی شده و سبزتر برای مدیریت مالی استفاده می‌شود. با صدور صورتحساب الکترونیکی، اطلاعات مالی مانند جزئیات محصول و خدمات ارائه شده، قیمت‌ها، مالیات‌ها، مهلت پرداخت و شرایط دیگر به صورت الکترونیکی به مشتریان ارایه می‌شود. این شیوه امکان پذیرش پرداخت الکترونیکی را نیز داراست که از سادگی و راحتی بیشتری برای مشتریان برخوردار است و همچنین می‌تواند زمان پرداخت را کاهش دهد. در ضمن، صورتحساب الکترونیکی همچنین می‌تواند تاثیرات مثبتی بر محیط زیست داشته باشد؛ زیرا کاهش مصرف کاغذ و پرینت‌های متعدد برای چاپ صورتحساب‌ها و فاکتورها، می‌تواند در کاهش استفاده از منابع طبیعی و همچنین کاهش ترافیک و انتشار دی‌اکسید کربن کمک کند. در نهایت، این روش امن و قابل اعتمادی برای ارسال و دریافت اطلاعات مالی است، به شرطی که از فناوری‌ها و روش‌های مناسب برای حفاظت اطلاعات مالی و شخصی استفاده شود.

ردیف زمان ارائه صورتحساب الکترونیکی لینک دانلود
1 دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی آذر ماه دانلود دستورالعمل صورتحساب آذر 1402
2 دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی مهر ماه دانلود دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی مهر 1402
3 دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی شهریور ماه دانلود دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی شهریور 1402
4 دانلود دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی خرداد ماه دانلود دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی خرداد ماه 1402
5 دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی فروردین ماه دانلود دستورالعمل صورتحساب الکترونیکی فروردین 1402

 

دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی آذر 1402 نسبت به دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی مهر 1402

دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی آذر1402 نیز همانند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی مهر 1402 با توجه به آن که سامانه مودیان در حال تکامل بوده و تغییرات آن اجتناب ناپذیر است خدمت خوانندگان گرامی این مقاله ارائه می گردد. با توجه به تغییرات گسترده در این دستورالعمل و نیز از آنجا که گروه نرم افزاری اوراش همواره پیشرو در آگاه سازی و اطلاع رسانی این سامانه از طریق برگزاری سمینارها و وبینارها و کلاس های آموزشی متعدد قرار داشته بر آن شدیم که به بررسی تغییرات ذکر شده نسبت به دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی خرداد ماه 1402 همانند بررسی آخرین تغییرات دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در دوره قبل بپردازیم.

در این باره می توانید مقالات زیر را نیز مطالعه نمایید:
سامانه مودیان مالیاتی و پایانه های فروشگاهی ، قانون ، همه چیز درمورد سامانه مؤدیان

اصلاح جدول الگوهای صورت حساب الکترونیکی (جدول شماره یک ردیف 77)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگو فروش ارز، فیلدی جهت محاسبه تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد اضافه گردیده است.

اصلاح جدول جایگاه اقلام صورتحساب الکترونیکی (جدول شماره یک ردیف 77)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگو فروش ارز، جایگاه محاسبه تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد اضافه به ازای اقلام صورتحساب در نظر گرفته شده است.

اصلاح قواعد مربوط به فیلد الگوی صورتحساب (جدول شماره نه ردیف 9)

صورتحساب های الکترونیکی با الگو فروش ارز، فقط مختص مبادلات ارزی واحدهای صرافی و دارای مجوز مبادله ارز می باشد.

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلدهای اطلاعات خریدار و فروشنده (جدول شماره یازده)

  1. طول فیلد کد شعبه فروشنده از حداکثر 10 کاراکتر به 4 کاراکتر تغییر کرده است (ردیف 4)
  2. اضافه شدن اتباع غیر ایرانی (ردیف 6)
  3. در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، در صورتی که نوع شخص خریدار حقیقی یا فراگیر اتباع غیر ایرانی باشد، ثبت شماره ملی یا کد فراگیر اتباع غیر ایرانی برای خریدار الزامی است. (ردیف 12 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)
  4. در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، در صورتی که نوع شخص خریدار اتباع غیر ایرانی باشد و فاقد کد فراگیر اتباع غیر ایرانی باشد، ثبت فیلد شماره گذرنامه الزامی است. (ردیف 13 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)
  5. در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، در صورتی که نوع شخص خریدار حقوقی یا مشارکت مدنی باشد، ثبت شماره اقتصادی خریدار الزامی است. (ردیف 14 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلدهای اطلاعات خریدار و فروشنده (جدول شماره دوازده)

رعایت تناظر یک به یک اظهارنامه گمرکی و صورتحساب الکترونیکی صادراتی براساس شماره کوتاژ الزامی است. (ردیف 1 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد مجموع وزن خالص (جدول شماره بیست و یک)

حداکثر تعداد رقم صحیح از 16 به 15 تغییر کرده است. (کنترل های داده ای و ساختاری در نوع فیلد اعشاری)

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد روش تسویه (جدول شماره بیست و چهار)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، روش تسویه نقدی است. (ردیف 5 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد مبلغ قبل از تخفیف (جدول شماره چهل)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، مبلغ قبل از تخفیف از حاصلضرب میزان ارز در نرخ برابری ارز با ریال محاسبه می شود. (ردیف 3 در قسمت قواعد کنترل و اعتبارسنجی)

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد مبلغ تخفیف (جدول شماره چهل و یک)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، در صورت عدم ثبت مبلغ تخفیف، مقدار این فیلد صفر منظور می شود.

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد مبلغ بعد از تخفیف (جدول شماره چهل و دو)

در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، مبلغ بعد از تخفیف از حاصلضرب تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد فروش ارز در میزان ارز منهای مبلغ تخفیف محاسبه می شود.

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد حق العمل (جدول شماره چهل و هشت)

علی رغم اعلام تغییرات در جدول شماره 48 توسط سازمان امور مالیاتی تغییری نسبت به دستورالعمل خردادماه وجود ندارد.

اصلاح قواعد کنترلی اختصاصی فیلد مبلغ کل کالا/خدمت (جدول شماره پنجاه و سه)

  1. در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، مبلغ کل کالا یا خدمت از مجموع مبلغ بعد از تخفیف، مبلغ قبل از تخفیف، مبلغ مالیات بر ارزش افزوده، مبلغ سایر مالیات و عوارض و مبلغ سایر وجوه قانونی محاسبه می شود.
  2. افزودن جدول مربوط به قواعد کنترلی اختصاصی فیلد تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد فروش ارز (جدول شماره شصت و سه)
  3. در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی فروش ارز، اضافه شدن فیلد اعشاری با طول فیلد حداکثر تعداد 18 رقم صحیح و حداکثر تعداد 8 رقم اعشار
  4. مقدار فیلد تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد فروش ارز، در فروش اسکناس یا حواله برابر است با تفاوت نرخ خرید ارز اعلامی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از نرخ فروش آن در تاریخ معامله (تاریخ صدور صورتحساب) یا حاشیه سود اضافه شده به قیمت خرید (مطابق بخشنامه های بانک مرکزی جمهوری اسلامی)
  5. تفاوت نرخ خرید و فروش ارز یا کارمزد فروش ارز می بایست همواره بزرگتر از صفر باشد.

اصلاح نمونه json صورتحساب الکترونیکی ثبتی

نمونه خروجی مورد نیاز جهت ارسال اطلاعات به سامانه مودیان پس از تغییرات نمایش داده شده است.

برای دانلود سند دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در آذر ماه 1402 می توانید از لینک زیر استفاده کنید.

دانلود pdf دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی آذر ماه 1402

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − هفت =

مطالب مرتبط

حسابداری مالیاتی چیست و چه اهمیتی دارد؟

 حسابداری مالیاتی به مدیریت و تحلیل اطلاعات مالی مرتبط با مالیات می‌پردازد. اهمیت آن در رعایت قوانین مالیاتی، بهینه‌سازی هزینه‌ها، برنامه‌ریزی مالیاتی، مستندسازی صحیح و پیشگیری از جریمه‌هاست. این شاخه از حسابداری به کسب‌وکارها و افراد کمک می‌کند تا مالیات‌های خود را به طور قانونی و مؤثر پرداخت کنند. در ادامه به نکات مهم حسابداری مالیاتی و اهمیت آن می‌پردازیم.

آزمون جامعه مشاوران رسمی مالیاتی

در این مقاله به معرفی آزمون جامعه مشاوران رسمی مالیاتی که معمولاً در شهریور و اسفند هر سال برگزار می‌شود، می‌پردازیم. هزینه ثبت‌نام در این آزمون در سال 1403 حدود 700 هزار تومان است. در ادامه نکاتی را درمورد شرایط و مزایای عضویت در جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ذکر می‌کنیم.

تبصره ماده صد مالیاتهای مستقیم، نحوه محاسبه و شرایط استفاده

یکی از انواع مالیات های مستقیم، مالیات بر درآمد صاحبان مشاغل و اصناف در ایران همه ساله از موضوعات چالش برانگیز سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر بوده است که در سال 94 در جهت رونق بخشیدن و حمایت از برخی صاحبان مشاغل و کسب و کارهای کوچک و حذف مراحل زمان‌بر و اختلاف برانگیز بین مودی و سازمان امور مالیاتی، تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم به موجب بند 23 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به تاریخ 31/04/94 تصویب گردید.

همایش بزرگداشت مقام حسابدار  |  28 آذرماه دانشگاه فردوسی مشهد