بررسی آخرین تغییرات دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در خرداد ماه 1402

بررسی آخرین تغییرات دستورالعمل صدور صورتحساب الکترونیکی در خرداد ماه 1402

1) اصلاح قاعده در خصوص فیلد شماره گذرنامه خریدار و شماره ملی خریدار در الگوی بلیط هواپیما

در صورتحساب های الکترونیکی با الگو بلیط هواپیما، جهت تخصیص اعتبار مالیاتی بایستی شماره اقتصادی خریدار در صورتحساب قید گردد. لازم به ذکر است مسافر و خریدار بلیط لزوما” مالک شماره اقتصادی یکسان نیستند.

2) صورتحساب الکترونیکی اصلاحی

درصورت نیاز به اصلاح اقلام اطلاعاتی صورتحساب به جز اطلاعات مربوط به خریدار و کالا یا خدمت، صورت حساب اصلاحی از نظر نوع و الگوی صورتحساب بایستی مطابق صورتحساب اصلی یا مرجع باشد و نیز شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب مرجع در صورتحساب اصلاحی قید گردد. به عبارت دیگر اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار، شناسه کالا یا خدمت غیرقابل اصلاح بوده و برای اصلاح آنها می بایست صورتحساب اصلی یا مرجع ابطال و صورتحساب جدید صادر گردد.
پس در نتیجه زمانی صورتحساب اصلاحی صادر می گردد که افزایش و کاهش مقداری در تعداد یا مقدار و نرخ صورتحساب اصلی اتفاق افتاده باشد. ضمنا” اگر اصلاح در افزایش مقدار یا تعداد کالا یا خدمت باشد علاوه بر امکان صدور صورتحساب اصلاحی امکان صدور صورتحساب جدید نیز وجود دارد و اگر اصلاح کاهش مقدار یا تعداد کالا یا خدمت باشد علاوه بر امکان صدور صورتحساب اصلاحی امکان صدور صورتحساب برگشت از فروش نیز امکان پذیر است. با توجه به توضیحات داده شده بدیهی است، آخرین صورتحساب اصلاحی که دارای وضعیت تایید باشد به عنوان صورتحساب مرجع در نظر گرفته می شود و اگر صورتحساب اصلی یا مرجع خود اصلاحی یا برگشت از فروش باشد، برای صدور صورتحساب اصلاحی یا برگشت از فروش، مرجع حتما باید در یکی از وضعیت های تایید شده، تایید سیستمی یا عدم نیاز به واکنش باشد.

صورتحساب الکترونیکی ابطالی

پس از صدور صورتحساب اصلی، اصلاحی، برگشت از فروش چنانچه نیاز به تغییر موارد زیر باشد:

  • –  تغییر اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار
  • –  بازگشت تمام اقلام موجود در صورتحساب مرجع
  • –  احراز عدم تحقق معامله بر اساس اسناد و مدارک مثبته
  • –  اشتباه در ثبت تاریخ معامله

لازم به ذکر است بایستی صورتحساب ابطالی که از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق با صورتحساب اصلی یا اصلاحی و دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب اصلی یا مرجع صادر شود.

صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش

در صورتیکه پس از صدور صورتحساب الکترونیکی اصلی یا اصلاحی بخشی از کالا یا خدمت کاهش یابد، فروشنده باید نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش اقدام نماید و همانند صورتحساب اصلاحی و ابطالی از نظر نوع و الگوی صورتحساب مطابق با صورتحساب اصلی یا اصلاحی و دارای شماره منحصر به فرد مالیاتی صورتحساب اصلی یا مرجع صادر شود.

نکته مهم

مهمترین تغییر در این دستورالعمل در صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش اتفاق افتاده است که شامل اقلام کالا یا خدمت فروخته شده منهای اقلام برگشتی در صورتحساب درج و به سامانه مؤدیان ارسال می گردد. به عبارت دیگر اگر صورتحساب اصلی با فروش کالا یا خدمت به مقدار یا تعداد 10 صادر شده باشد و از همان صورتحساب، کالا یا خدمت به مقدار یا تعداد 4 برگشت شود صورتحساب کالا یا خدمت با تعداد یا مقدار 6 بایستی به سامانه مؤدیان ارسال گردد.

3) اصلاح نحوه تولید سریال صورتحساب داخلی حافظه مالیاتی

این سریال به ازای هر صورتحساب ثبت شده توسط حافظه مالیاتی متفاوت و به صورت صعودی و غیر تکراری تولید می شود که در دستورالعمل فروردین ماه 1402 به صورت متناوب و تصاعدی در نظر گرفته شده بود.

4) صورتحساب های الکترونیکی با الگوی صادرات

چنانچه صورتحساب اصلاحی برای کل یا بخشی از اقلام صادراتی مرجوع شده توسط مودی صادر نگردد، مودی مشمول جرائم موضوع ماده 9 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان خواهد شد.

5) تغییر الگوی صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین

الگوی صورتحساب طلا، جواهر و پلاتین از الگوی دوم به الگوی سوم تغییر یافت که در ارسال اطلاعات به سامانه توسط نرم افزارهای حسابداری بایستی رعایت گردد.

6) سهم نقدی از پرداخت

تخصیص پرداخت نقدی به ردیف های صورتحساب که از حاصلضرب مبلغ پرداخت نقدی در مبلغ فروش با احتساب ارزش افزوده تقسیم بر مبلغ فروش پس از کسر تخفیفات بدون مبلغ ارزش افزوده ردیف صورتحساب محاسبه می گردد.

7) سهم مالیات ارزش افزوده از پرداخت نقدی

تخصیص پرداخت نقدی به ردیف های صورتحساب که از حاصلضرب مبلغ پرداخت نقدی در مبلغ مالیات ارزش افزوده ردیف صورتحساب تقسیم بر مبلغ فروش پس از کسر تخفیفات بدون مبلغ ارزش افزوده ردیف صورتحساب محاسبه می گردد.

8) تغییر در نحوه محاسبه و ارسال تاریخ ثبت و دریافت کوتاژ اظهارنامه گمرکی

9) کنترل نرخ مالیات ارزش افزوده با شناسه کالا یا خدمت

نرخ مالیات بر ارزش افزوده با شناسه کالا یا خدمت موجود در صورتحساب های ثبت شده بایستی با قانون مالیات بر ارزش افزوده و سایر الزامات قانونی مطابقت داشته باشد.

10) تغییر صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات

موضوع در صورتحساب های الکترونیکی با الگوی صادرات شامل: اصلی ،اصلاحی و ابطالی است.

11) اضافه شدن واحدهای اندازه گیری جدید

12) حذف نحوه محاسبه محاسبه مبلغ مالیات ارزش افزوده صورتحسابهای الکترونیکی با الگوی صادرات

13) تغییر در اجباری و اختیاری بودن اطلاعات سایر مالیات و عوارضو سایر وجوه قانونی

14) حذف نحوه محاسبه ارزش ریالی کالا منطبق با اظهارنامه گمرکی از صورتحساب های الکترونیکی با الگوی صادرات

15) ارائه فرمول نحوه محاسبه مبلغ واحد (نرخ یا فی) در صورتحساب الکترونیکی با الگوی صادرات

16) اقلام اطلاعاتی مربوط به خریدار شامل شماره اقتصادی، شناسه ملی یا شماره ملی یا شناسه مشارکت مدنی یا کد فراگیر اتباع غیر ایرانی خریدار، کد شعبه خریدار و کد پستی خریدار، شماره اشتراک یا شناسه قبض بهره بردار غیر قابل اصلاح می باشد.

صفر تا صد اتصال به سامانه و ارسال صورتحساب الکترونیک را در مقاله “صفر تا صد اتصال به سامانه مؤدیان” مطالعه کنید.

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

مطالب مرتبط

حسابداری مالیاتی چیست و چه اهمیتی دارد؟

 حسابداری مالیاتی به مدیریت و تحلیل اطلاعات مالی مرتبط با مالیات می‌پردازد. اهمیت آن در رعایت قوانین مالیاتی، بهینه‌سازی هزینه‌ها، برنامه‌ریزی مالیاتی، مستندسازی صحیح و پیشگیری از جریمه‌هاست. این شاخه از حسابداری به کسب‌وکارها و افراد کمک می‌کند تا مالیات‌های خود را به طور قانونی و مؤثر پرداخت کنند. در ادامه به نکات مهم حسابداری مالیاتی و اهمیت آن می‌پردازیم.

آزمون جامعه مشاوران رسمی مالیاتی

در این مقاله به معرفی آزمون جامعه مشاوران رسمی مالیاتی که معمولاً در شهریور و اسفند هر سال برگزار می‌شود، می‌پردازیم. هزینه ثبت‌نام در این آزمون در سال 1403 حدود 700 هزار تومان است. در ادامه نکاتی را درمورد شرایط و مزایای عضویت در جامعه مشاوران رسمی مالیاتی ذکر می‌کنیم.

تبصره ماده صد مالیاتهای مستقیم، نحوه محاسبه و شرایط استفاده

یکی از انواع مالیات های مستقیم، مالیات بر درآمد صاحبان مشاغل و اصناف در ایران همه ساله از موضوعات چالش برانگیز سازمان امور مالیاتی در سالهای اخیر بوده است که در سال 94 در جهت رونق بخشیدن و حمایت از برخی صاحبان مشاغل و کسب و کارهای کوچک و حذف مراحل زمان‌بر و اختلاف برانگیز بین مودی و سازمان امور مالیاتی، تبصره ماده 100 قانون مالیاتهای مستقیم به موجب بند 23 ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم به تاریخ 31/04/94 تصویب گردید.

همایش بزرگداشت مقام حسابدار  |  28 آذرماه دانشگاه فردوسی مشهد