حساب تفصیلی

حساب تفصیلی

حساب تفصیلی یکی از سطوح حسابداری است که برای ثبت جزئیات دقیق‌تر حساب‌ها استفاده می‌شود و معمولاً زیرمجموعه حساب‌های معین است. در این مطلب با حساب تفصیلی بیشتر آشنا می‌شویم.

درعربی کلمه تفصیلی به معنی تشریح کردن و شرح دادن و فصل بندی کردن است، یعنی در حسابداری ما اگر بخواهیم حسابی را بیشتر شرح دهیم از حساب تفصیلی استفاده می نماییم.
مثلا در حساب های دریافتنی ، می توانیم بدهکاران شرکت را مشاهده کنیم.
نام شرکت ها به عنوان حساب تفصیلی در جدول تعریف حسابهای تفصیلی قرار می گیرد.
یا در مثال دیگر : حساب موجودی نقد به عنوان یک حساب کل در سرفصل های حسابداری استفاده می شود و حساب بانک ها به عنوان یک حساب معین در این حساب در نظر گرفته می شود.
حال اگر بخواهیم لیست حسابهای بانکی را ثبت کنیم میتوانیم به عنوان یک حساب تفصیلی ریز حسابهای بانکی را ثبت نماییم.

به عنوان مثال:  کل : موجودی نقد و بانک     معین : بانک ها    تفصیلی : بانک ملت

حساب تفصیلی شناور

به حسابی گفته می شود که در هر ثبت سند حسابداری بتوان سرفصل های کل و معین دلخواه را به آن نسبت داد. دراین روش حسابدار می تواند از تعدد تعریف های مشابه جهت ارتباط با سرفصل های معین جلوگیری نماید.

به طور مثال:

خانم کشفی با حساب تفصیلی 10001 کارمند یک شرکت است، یکبار ایشان به عنوان کارمند در کل و معین حساب های دریافتنی ثبت می شود، بار دیگر ایشان به عنوان کارپرداز شرکت ثبت می شود پس با همان حساب تفصیلی یک کل و معین جدید ایجاد می کنیم و اینبار به عنوان حساب کل پرداختنی ثبت می شود.

تفصیلی کل معین
خانم کشفی حساب های دریافتنی حساب های دریافتنی (شخص)
خانم کشفی حساب های پرداختنی حساب های پرداختنی (شخص)

 

اگر از حساب تفصیلی شناور استفاده نکنیم چه می شود؟

برای هر حساب باید یک حساب معین مشخص شود که این روش بسیار ساده در کدینگ حساب ها و صدور سند ها می باشد، اما در گزارش گیری ما را دچار مشکل خواهد کرد زیرا بابت هر حساب باید یک گزارشگیری جدا انجام دهیم؛ حالا فرض کنید میخواهیم به طور جداگانه از یک معین یک حساب شریک خود مطلع شویم باید مانده تمامی حساب های شخص را بگیریم و سرجمع آنها را حساب کنیم که این کار باعث از دست رفتن زمان زیادی می شود.

حساب تفصیلی چندسطحی

گاهی ما نیاز داریم که جزئیات بیشتری از حساب هایمان را داشته باشیم. پس از حساب تفصیلی چند سطحی استفاده میکنیم. یعنی زمانی پیش می اید که ما برای ثبت یک حساب نیاز به سطوح ریزتری از حساب ها داریم پس از حساب تفصیلی سطح دو استفاده می کنیم.

به طور مثال:

ما یک شرکت را در نظر می گیریم، به عنوان مثال می توان سرفصل فروش یک مجموعه را به شکل زیر دسته بندی کرد.

 

کل معین تفصیلی یک تفصیلی دو
حساب فروش نرم افزارهای اوراش مشهد شعبه دوم
حساب فروش نرم افزارهای اوراش تهران شعبه دوم

 

البته در برخی از نرم افزارها شما می توانید حساب های تفصیلی در چندین سطح مختلف را مشاهده نمائید. که اغلب نرم افزار ها دو سطحی می باشند.

1/5 - (1 امتیاز)

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 17 =

مطالب مرتبط

حسابرسی بیمه؛ آشنایی با اهداف، مزایا مراحل و مدارک

حسابرسی بیمه فرآیندی است که طی آن سازمان تأمین اجتماعی اسناد مالی و بیمه‌ای کارفرمایان را بررسی می‌کند تا از رعایت قوانین، پرداخت صحیح حق بیمه کارکنان، و تطبیق مستندات اطمینان یابد. این فرایند شامل بازبینی دفاتر قانونی، شناسایی مغایرت‌ها، محاسبه بدهی معوق و ارائه گزارش نهایی است و هدف آن حمایت از حقوق نیروی کار و اجرای قوانین تأمین اجتماعی است.

صورت جریان وجوه نقد چیست؟

 صورت جریان وجوه نقد یا Cash Slow Statement، یکی از انواع صورت‌های مالی است که نشان‌دهنده داده‌های مالی مرتبط با تراکنش‌های ورودی و خروجی یک شرکت در طول دوره مالی است. به کمک اطلاعات موجود در این صورت مالی می‌توان پی برد که مقدار وجه نقد سازمان از چه محلی تامین شده و در چه زمینه‌هایی صرف شده است.

نرم افزار چاپ چک چیست و چه کاربردی دارد؟

چک سندی تجاری و ابزاری برای پرداخت است که توسط صاحب حساب (صادرکننده چک) به بانک دستور می‌دهد مبلغ مشخصی را از حساب وی به گیرنده چک یا حامل آن پرداخت کند. در این مقاله با نرم افزارهای چاپ چک که به منظور حل مشکلاتی از قبیل دست‌کاری اعداد، جعل چک یا حتی بدخطی و ناخوانا بودن متن چک تولید شده‌اند، آشنا می‌شویم.