کاربرد اصلاحیه نرخ موجودی

کاربرد اصلاحیه نرخ موجودی

اصلاحیه ها که حسابداران با نام متمم از آن یاد می کنند چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مطلب به طور خلاصه با کاربرد اصلاحیه نرخ موجودی و مفهوم آن آشنا می‌شویم.

اصلاحیه ها که حسابداران با نام متمم از آن یاد می کنند دارای دو ماهیت است؛ یکی برای اصلاح یک اشتباه کاربری که به جهت ثبت نادرست رخ داده است، می باشد و دیگری ماهیتش در تسهیم هزینه است (در ثبت اشتباهی صورت نگرفته است) به جهت نگه داری صحیح موجودی ریالی کالا و بهای تمام شده ی آن است.

هر دو کارکرد یکسانی دارند و به واسطه ی آن نرخ موجودی ریالی کالا تصحیح می شود.

ثبت اشتباه نرخ در فاکتور اتفاقی است که ممکن است هر کسی تجربه ی آن را داشته باشد، اما در مواقعی اصلاح آن غیر ممکن است مانند زمانی که گزارش فصلی را گرفتید و به اداره مالیات ارسال کردید و پس از آن متوجه می شوید اما در هرصورت بایستی به یک ترتیبی این اصلاحیه ثبت گردد و در نرخ تعدیلی انجام شود. در فاکتور ها، نرخ خرید و فروش معلولی از قیمت خرید یا فروش است که در مقدار ضرب می شود و قیمت محاسبه می شود.
یک کاربرد اصلاحیه نرخ در تسهیم هزینه های سربار است. هزینه حمل از جمله هزینه های سربار به شمار می رود؛ در صورتی که این هزینه برعهده شما باشد باید در فاکتور بر روی تمامی کالا ها تقسیم شود تا بهای تمام شده ی کالا های فاکتور در انبار و حساب شخص طرف حساب به طور صحیح ثبت گردد.
بهای تمام شده ی هر کالا از مجموع قیمت کالا و هزینه ی تسهیم شده حمل  برای یک کالا، محاسبه می شود.
در ثبت چنین حواله هایی باید نرخ کالا را به صورت جداگانه ثبت نمایید و هزینه را به عنوان یک متمم برای آن حواله لحاظ نمایید. برای درک بهتر این مطلب شرایطی را در نظر بگیرید که قصد ثبت فاکتور خریدی را دارید که پرداخت هزینه ی سربار حمل بر عهده ی شماست، در صورتی هزینه را بروی کالا رسید کنید طرف مقابل به همان انازه از ما طلبکار خواهد شد در صورتی که حساب شخص باید به مقدار مجموع نرخ کالاها بستانکار باشد و کرایه حمل هزینه است که باید از جانب ما پرداخت شود. بنابراین رسید کالا باید به قیمت خود کالا انجام شود اما برای این که بهای تمام شده کالا در موجودی ریالی انبار ثبت گردد هزینه ی حمل بواسطه یک متمم ثبت شود زیرا که کالا برای ما به اندازه ی مجموع نرخ کالا با هزینه حمل تمام شده است.
اصلاحیه ها بر روی موجودی مقداری کالا تاثیر نمیگذارند و تنها نرخ را تغییر می دهد و به دو دسته ی افزایشی و کاهشی تقسیم میشود و میتواند به نرخ اضافه و یا از آن کسر نمود.

به این مقاله امتیاز دهید

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

مطالب مرتبط

حسابرسی بیمه؛ آشنایی با اهداف، مزایا مراحل و مدارک

حسابرسی بیمه فرآیندی است که طی آن سازمان تأمین اجتماعی اسناد مالی و بیمه‌ای کارفرمایان را بررسی می‌کند تا از رعایت قوانین، پرداخت صحیح حق بیمه کارکنان، و تطبیق مستندات اطمینان یابد. این فرایند شامل بازبینی دفاتر قانونی، شناسایی مغایرت‌ها، محاسبه بدهی معوق و ارائه گزارش نهایی است و هدف آن حمایت از حقوق نیروی کار و اجرای قوانین تأمین اجتماعی است.

صورت جریان وجوه نقد چیست؟

 صورت جریان وجوه نقد یا Cash Slow Statement، یکی از انواع صورت‌های مالی است که نشان‌دهنده داده‌های مالی مرتبط با تراکنش‌های ورودی و خروجی یک شرکت در طول دوره مالی است. به کمک اطلاعات موجود در این صورت مالی می‌توان پی برد که مقدار وجه نقد سازمان از چه محلی تامین شده و در چه زمینه‌هایی صرف شده است.

نرم افزار چاپ چک چیست و چه کاربردی دارد؟

چک سندی تجاری و ابزاری برای پرداخت است که توسط صاحب حساب (صادرکننده چک) به بانک دستور می‌دهد مبلغ مشخصی را از حساب وی به گیرنده چک یا حامل آن پرداخت کند. در این مقاله با نرم افزارهای چاپ چک که به منظور حل مشکلاتی از قبیل دست‌کاری اعداد، جعل چک یا حتی بدخطی و ناخوانا بودن متن چک تولید شده‌اند، آشنا می‌شویم.

همایش بزرگداشت مقام حسابدار  |  28 آذرماه دانشگاه فردوسی مشهد