حسابدار رسمی کیست

حسابدار رسمی کیست، تعریف ، ثبت نام ،تاریخ و منابع آزمون حسابدار رسمی 1403

دانش آموختگان حسابداری، حسابداران و حسابرسان و به طور کلی افرادی که در زمینه حسابداری مشغول به کار و فعالیت حرفه‌ای هستند، با شرکت در آزمون حسابداران رسمی یا CPA و گذراندن این آزمون، می‌توانند فرصت عهده‌دار شدن وظایف مهمی از قبیل امضای گزارشات مالی و اطمینان‌بخشی به گزارشات و فرصت کار در ارگان‌های رسمی و بنگاه‌های اقتصادی را کسب کنند. در این مقاله با آزمون حسابدار رسمی، شرایط شرکت در آن و منابع آزمون آشنا خواهیم شد.

حسابدار رسمی کیست؟

آزمون حسابدار رسمی یا CPA یک آزمون حرفه‌ای است که به افراد واجد شرایط پس از موفقیت در آزمون و طی مراحل تشخیص صلاحیت حرفه‌ای کد عضویت تعلق می‌گیرد و ایشان می‌توانند گزارشات صادر شده در حیطه صلاحیت حرفه‌ای را امضا کنند.در واقع یک حسابدار رسمی صلاحیت امضای گزارشات مالی و انجام خدمات اطمینان بخشی به گزارشات تهیه شده توسط واحد مورد رسیدگی را دارد.

حسابداران، حسابرسان وسایر افراد با مدارک مرتبط دانشگاهی پس از مدتی که توسط جامعه حسابداران رسمی مشخص می‌شود مشغول به کار شده‌اند، می‌توانند در آزمون حسابدار رسمی شرکت نمایند. پس از قبولی در آزمون برای متقاضیان کارت عضویت توسط جامعه حسابداران رسمی ایران صادر می‌گردد که پس از آن می‌توانند در چارچوب قوانین و مقررات و اساسنامه جامعه حسابداران رسمی عهده‌دار وظایف حسابرسی و بازرسی قانونی انواع بنگاه‌های اقتصادی شوند. مهر و امضای حسابداران رسمی روی گزارشات بررسی شده توسط آنها به منظور اطمینان‌بخشی واعطای اعتبار در بسیاری از ارگان‌ها و سازمان‌ها مورد توجه و در برخی موارد الزامی است از جمله:
1. سازمان تامین اجتماعی
2. سازمان امور مالیاتی
3. سازمان بورس اوراق بهادار
4. بانک ها
5. دادگاه ها و دادسراها و…

شرایط شرکت در آزمون حسابدار رسمی یا CPA در ایران چیست؟

1) عدم سابقه کیفری

2) دارا بودن مدرک تحصيلی حداقل كارشناسی معتبر در رشته حسابداری يا رشته‌های مشابه يا مـدارک حرفه‌ای شناخته‌شده از مجامع معتبر بين المللی

3) داشتن حداقل شش سال سابقه كار تمام وقت حسابرسی بعد از اخذ مدرک تحصيلی كارشناسی مرتبط یا اولین مدرک قابل قبول درسازمان حسابرسی یا نزد موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران یادارا بودن حداقل سه سال سابقه كار تمام وقت حسابرسی بعد از اخذ مدرک تحصيلی كارشناسی مرتبط یا اولین مدرک قابل‌قبول درسازمان حسابرسی یا نزد موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران و یا دارا بودن حداقل شش سال تجارب مفید تمام وقت در امور حسابداری،خدمات مالی،طراحی سیستم،مدیریت مالی،تدریس حسابداری و حسابرسی حسابرسی بعد از اخذ مدرک تحصيلی كارشناسی مرتبط یا اولین مدرک قابل قبول.

4) تابعیت جمهوری اسلامی

آزمون حسابدار رسمی CPA در ایران ، مدارک مورد نیاز برای شرکت در آزمون و کسب گواهینامه حسابدار رسمی

آزمون حسابدار رسمی در ایران توسط جامعه حسابداران رسمی کشور و از طریق سازمان سنجش برگزار می‌گردد. آزمون CPA حسابدار رسمی در چهار بخش مجزا و طی مدت چهار روز برگزار می‌شود. زمان لازم برای هر بخش 4 ساعت است؛ بنابراین مجموعا 16 ساعت زمان برای این آزمون لازم است.

تغییرات آزمون جامعه حسابداران رسمی در سال 1403

درس آزمون تستی آزمون تشریحی
حسابداری *
حسابرسی * *
قانون مالیات‌ها *
سایر قوانین *

سوالات هر درس در آزمون حسابداررسمی به تفکیک مواد آزمون در ایران

1. درس حسابداری شامل تهیه و ارائه صورت‌های مالی و افشا | حسابداری مدیریت و ارزیابی پروژه‌ها | حسابداری سرمایه گذاری‌ها و ترکیب‌های تجاری | گزارشگری صنایع خاص | سایر مباحث حسابداری مالی

2. درس حسابرسی شامل آیین رفتار حرفه‌ای کنترل کیفیت ، اصول و مسئولیت‌های کلی | ارزیابی ریسک و برخوردهای با آن شامل فناوری اطلاعات و حاکمیت شرکتی | بررسی اجمالی و سایر خدمات حسابرسی و خدمات مرتبط | گزارشگری و نتیجه حسابرسی | مراحل بعدی حسابرسی و شواهد حسابرسی و حسابرسی کامپیوتری

3. درس قوانین مالیاتی شامل مالیات‌های مستقیم و آیین نامه‌های مربوط | مالیات بر ارزش افزوده و آیین نامه‌های مرتبط | پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان

4. سایر قوانین شامل قانون تجارت | قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت | قانون بودجه سال 1402 و برنامه ششم توسعه | قانون برگزاری مناقصه | قانون مبارزه با پولشویی و آیین نامه‌های مربوط

کتاب درباره آزمون جامع حسابداران رسمی در ایران

کتاب مروری بر آزمون جامعه حسابداران رسمی از انتشارات نگاه دانش

مولفین : علیرضا کرمی ، سلمان بیک بشرویه ، حمید خادم ، محمد جواد منصوری

شامل خلاصه نکات مهم و تستی درس های حسابداری ، حسابرسی و قوانین مالیاتی و سایر قوانین

حل کامل سوالات به صورت تشریحی جهت آزمون های 5 سال اخیر جامعه حسابداران رسمی

منطبق بر آخرین تغییرات آزمون جامعه حسابداران رسمی ابلاغی سال 1402

آزمون حسابدار رسمی در ایران چه زمانی است؟ تمدید مهلت ثبت نام آزمون سال 1403

متقاضیان عزیز آزمون حسابدار رسمی بایستی برای اطلاع از تاریخ دقیق ثبت نام در آزمون حسابدار رسمی، به سایت سنجش مراجعه کرده و راهنمای ثبت نام را به دقت مطالعه نموده و سپس از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان به آدرس www.sanjesh.org مراجعه کرده و اقدام به ثبت نام نمایند. عزیزانی که پیش از این اقدام به ثبت نام کرده‌اند با مراجعه این سایت میتوانند از جدیدترین اطلاعیه ها باخبر شوند یا اینکه اطلاعات خود را ویرایش نمایند.

متولی برگزاری آزمون CPA در ایران ، جامعه حسابداری رسمی ایران است.

شرایط حسابدار رسمی شدن در دنیا و ایالات متحده آمریکا چگونه است؟

در آزمون حسابدار رسمی (CPA) که AICPA آمریکا متولی برگزاری آن در دنیاست ، شرایط مختلفی برای شرکت‌کنندگان وجود دارد. این شرایط معمولا توسط هیئت محاسبات حرفه‌ای (AICPA آمریکا) در نظر گرفته می‌شود. برخی از شرایط معمول برای شرکت در آزمون CPA عبارتند از:

1. تحصیلات: داشتن حداقل مدرک کارشناسی از رشته حسابداری یا رشته‌های مرتبط با آن از یک دانشگاه معتبر. برای افرادی که در کشورهایی غیر از ایالات متحده آمریکا تحصیل کرده‌اند، نیز ممکن است نیاز به ارزیابی مدارک تحصیلی توسط یک سازمان معتبر موجود باشد.

2. تجربه کاری: اغلب نیاز به داشتن سابقه کار حسابداری تحت نظارت یک حسابدار رسمی برای یک دوره زمانی مشخص است. این سابقه کار ممکن است متناسب با استانداردهای محلی یا بین المللی حسابداری باشد.

3. قوانین محلی: ممکن است بسته به محل زندگی یا محل تمرکز فعالیت حرفه‌ای، شرایط و قوانین محلی دیگری نیز وجود داشته باشد که باید رعایت شود.

این شرایط به منظور تضمین داشتن مهارت‌ها و دانش لازم برای انجام وظایف یک حسابدار رسمی به خوبی در نظر گرفته شده‌اند. با این حال، همیشه بهتر است برای دریافت اطلاعات دقیق و به‌روز، از منابع رسمی و مراجعه به هیئت‌های محترم حسابداری استفاده کنید.

سرفصل سوالات و منابع آزمون حسابدار رسمی در دنیا چیست ؟

منابع آزمون حسابدار رسمی در حوزه مالیات و حسابداری و منابعی که برای آمادگی برای آزمون CPA مورد استفاده قرار می‌گیرند عبارت‌اند از:

1. Wiley CPA Exam Review: یکی از معتبرترین منابع آمادگی برای آزمون CPA است که شامل مطالب مفید و تست‌های تمرینی جامع برای آمادگی برای آزمون می‌شود.

2. Becker CPA Review: این منبع نیز با استفاده از جلسات آموزشی تصویری و منابع آموزشی تعاملی به آمادگی برای آزمون CPA کمک می‌کند.

3. Gleim CPA Review: یک منبع دیگر که شامل منابع آموزشی چند رسانه‌ای و تست‌های تمرینی کامل برای آمادگی برای آزمون CPA می‌باشد.

همچنین، کتاب‌ها و منابع استانداردی مانند GAAP (Generally Accepted Accounting Principles) و Tax Regulations نیز برای مراجعه و آمادگی برای آزمون‌های حسابداری و مالیاتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اعتبار این منابع و تدریس از موسسات معتبر و استاندارد نیز بسیار حائز اهمیت است.

در هر صورت، تأکید می‌کنیم که برای آمادگی برای هر آزمون حسابدار رسمی، مطالعه دقیق منابع مورد نیاز، شرکت در کلاس‌های آموزشی متخصص و مشاوره از افرادی که این آزمون را گذرانده‌اند، بسیار حیاتی است.

گواهینامه CPA و الزامات دریافت گواهینامه حسابدار رسمی در ایالات متحده آمریکا

موسسه ارائه کننده گواهینامه CPA، در ایالات متحده قرار دارد که در بسیاری از کشورهای انگلیسی زبان نیز رایج است. تعدادی از الزامات دریافت گواهینامه CPA به شرح زیر است:

1. اخذ مدرک کارشناسی در امور تجاری یا مالی، حسابداری یا رشته های مرتبط

2. گذراندن 150ساعت آموزش

3. داشتن سابقه کاری حداقل دوساله در رشته حسابداری عمومی

4. اخذ قبولی در یک آزمون گواهینامه که شرایط آن در هر ایالات متفاوت است

5. اختصاص دادن ساعات مشخصی جهت تحصیل و آموزش به صورت سالیانه

اگر می‌خواهید از کارگاه‌ها ، وبینارهای رایگان اوراش مطلع شوید به صفحه سلسله وبینارهای مسیر موفقیت در حسابداری مراجعه نمایید.

مزایای حسابدار رسمی شدن

حسابداران رسمی پس از تشکیل موسسه حسابرسی و با رعایت کلیه قوانین و مقررات حاکم تعیین‌شده برای این بخش، مجاز به ارائه خدماتی تخصصی و حرفه‌ای هستند؛ خدماتی از جمله:

1. حسابرسی و انواع آن

2. بازرسی قانونی

3. نظارت بر تصفیه

4. ارزیابی سهام سهم الشرکه

5. حوزه مشاوره مالی

6. طراحی و پیاده‌سازی سیستم مالی

7. خدمات مالی و حسابداری و مالیاتی

8. داوری مالی

9. خدمات کارشناسی مراجع قضایی

آیا می‌دانید تفاوت بین حسابداری مالی و حسابداری مدیریت چیست؟ به مقاله تفاوت حسابداری مالی و حسابداری مدیریت مراجعه نمایید.

فرق حسابدار رسمی با خبره

حسابدار رسمی یا CPA معمولا یک نفر با مدرک رسمی حسابداری می‌باشد که ممکن است از یک سازمان یا انجمن حسابداران معتبر معترفیت (حق امضا) داشته باشد. این افراد معمولا دارای مدارک مورد نیاز مانند CPA (حسابدار مجاز)، ACCA (انجمن حسابداران مجاز بین المللی) یا CIMA (انجمن حسابداران مدیریت مجاز) هستند. آنها نیازمند پاس کردن آزمون‌های ورودی و حفظ استانداردهای حسابداری مشخصی هستند. حسابداران رسمی معمولا به اخطارها، مسائل مالیاتی و تنظیم گزارش‌های مالی برای سازمان مشغول‌اند.

آیا می‌دانید دوره CIMA چیست؟ به مقاله دوره و مدرک CIMA و وبیناری که در این باره برگزار شد مراجعه نمایید.هم چنین می‌توانید مقاله معتبرترین مدارک حسابداری بین المللی را نیز مطالعه نمایید.

از سوی دیگر، حسابدار خبره مدیریت ، CIMA ، می تواند مدرک رسمی حسابدار رسمی CPA نداشته باشد، اما به دلیل تجربه و آشنایی قابل توجّه با مسائل حسابداری و مالی به عنوان یک حسابدار کارآمد شناخته شود. آنها ممکن است سابقه کاری طولانی در زمینه حسابداری داشته باشند و با چالش‌های مالی و حسابداری مرتبط با کسب‌وکارها آشنا باشند.

 

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاه کاربران

2 دیدگاه در “حسابدار رسمی کیست، تعریف ، ثبت نام ،تاریخ و منابع آزمون حسابدار رسمی 1403

  1. اسما دزفولی گفت:

    من مطلب را خواندم ولی آخر نفهمیدم آیا امتحان CPA در ایران برگزار می شود و همان مدرک بین المللی حسابداری است و آیا در صورتی که این امتحان در ایران برگزار می شود آیا به زبان انگلیسی است ؟
    ممنون می شوم پاسخ دهید

    1. مدیر سایت گفت:

      آزمون CPA یا همان حسابدار رسمی در ایران توسط جامعه حسابداران رسمی کشور و از طریق سازمان سنجش و به زبان فارسی برگزار می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

اشتراک گذاری با دیگران

مطالب مرتبط

بارکد خوان چیست؟

 بارکدخوان دستگاهی است که اطلاعات دیجیتالی رمزنگاری شده در قالب بارکدها را تجزیه‌وتحلیل و آنها را رمزگشایی می‌کند. این دستگاه‌ها امروزه به شکل گسترده‌ای در بسیاری از فروشگاه‌ها و از کسب‌وکارها و به‌منظور تجزیه‌وتحلیل و ثبت اطلاعات مختلف کاربرد دارند. در این مقاله ابتدا با بارکد و انواع آن آشنا می‌شویم و سپس به معرفی و بررسی بارکد خوان‌ها می‌پردازیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

کاردکس انبار چیست؟

کاردکس انبار یک ابزار مدیریتی است که برای ثبت و پیگیری ورود و خروج کالاها و مواد از انبار استفاده می‌شود. این ابزار به انبارداران و مدیران کمک می‌کند تا موجودی کالاها را دقیقاً کنترل کنند و از کمبود یا اضافه‌بودن موجودی جلوگیری کنند. درواقع، کاردکس انبار به معنای نوعی کارت یا سیستم ثبت است که اطلاعات مربوط به هر قلم کالا را در انبار شامل می‌شود.

چالش های سیستم مدیریت انبار

 انبارداری عبارت است از تمامی فرایندهای مختلفی که هدف آنها ارائه خدمت به مشتریان است. سازمان‌های تأمین‌کننده کالا و خدمات به‌منظور تأمین انتظارات مشتریان و پاسخگویی به سلایق و نیازهای متنوع آنها، باید به شکل مدون و اصولی برای مدیریت انبار خود برنامه‌ریزی کنند.