شناسه کالا و خدمات چیست؟ نحوه دریافت شناسه عمومی و اختصاصی مالیاتی

شناسه کالا و خدمات چیست؟ نحوه دریافت شناسه عمومی و اختصاصی مالیاتی

شناسه کالا یک کد شناسایی است که ویژگی‌های ماهیتی کالا مانند نوع، جنس، مدل و نام تجاری را مشخص می‌کند و توسط صاحب کالا در سامانه شناسه کالا ثبت می‌شود. این شناسه که می‌تواند داخلی یا بین‌المللی (مانند GTIN) باشد، نقش مهمی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دارد و با استعلام آن می‌توان به اطلاعات کامل کالا دسترسی یافت.

شناسه کالا و خدمات چیست؟

شناسه کالا عنوان شناسه ای است که به خصوصیاتی از ویژگی های ماهیتی کالا مانند نوع آن کالا ، جنس ، مدل و نام تجاری آن کالا اشاره دارد.این مجموعه ویژگی های ماهیتی با ثبت بخش های توصیفی در سامانه شناسه کالا توسط صاحب کالا یا کاربر صادر می شود. اهمیت شناسه کالا و خدمات در مبارزه با قاچاق کالا و ارز می باشد چرا که به عنوان یک زبان مشترک و عاملی مهم در شناسایی کالا در زنجیره تجاری کشور شناخته می شود. شناسه کالا و خدمات می تواند به چند صورت تعریف گردد، یا شناسه داخلی باشد که توسط سامانه شناسه کالا به آن کالا اختصاص میابد و یا یک شناسه معتبر بین المللی مانند GTIN باشد. در هر صورت وجود شناسه کالا و خدمات به عنوان شناسنامه کالا دارای اهمیت زیادی است چرا که با استعلام آن می توان به اطلاعات کامل آن کالا دسترسی داشت.

دریافت شناسه کالا و خدمات با توجه به اجرای قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی جهت اشخاص حقیقی و حقوقی از تاریخ 01/08/1401 از جمله الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی می باشد. مسئولیت ارائه شناسه کالا و خدمات بنا بر توافق های انجام شده با وزارت امور اقتصاد و دارایی، وزارت صنعت ، معدن و تجارت که به عنوان متولی کد گزاری کالا و خدمات کشور هستند ، می باشد. تمامی مشمولان قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی موظفند از طریق روش های ارائه شده نسبت به دریافت شناسه کالا و خدمات خود اقدام کنند و پس از آن نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی مبادرت ورزند.
به صورت پیش فرض و به جهت تسهیل در صدور صورتحساب الکترونیکی ، شناسه کالا و خدمات به صورت عمومی تعریف شده و امکان استفاده از آن وجود دارد. بااین حال مطلوب است که مودیان گرامی اقدام به استفاده و دریافت شناسه کالا و خدمات به صورت خصوصی نمایند ؛ چرا که این شناسه های عمومی تنها برای مودیانی تعریف شده که امکان اخذ و استفاده از شناسه کالا و خدمات به صورت اختصاصی را ندارند.

نحوه دریافت شناسه کالا و خدمات سامانه مودیان

همانطور که پیش از این اشاره شد دریافت کد شناسه کالا و خدمات یکی از اقدامات ضروری جهت ارسال صورتحساب الکترونیکی است. راهنمای دریافت شناسه کالا و خدمات را به صورت یک تصویر در زیر ارائه داده ایم:

چگونه شناسه کالا و خدمات بگیریم

شناسه اختصاصی کالا و خدمات

شناسه اختصاصی کالا و خدمات به عنوان یک شناسه یکتا برای هر محصول یا خدمت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع، این شناسه‌ها به صورت اختصاصی برای هر محصول یا خدمت شناخته می‌شوند تا امکان تمایز آن‌ها از دیگران و جلوگیری از هرگونه تداخل یا تداخل در نام‌گذاری وجود داشته باشد. برای محصولات، شناسه اختصاصی کالا می‌تواند شامل اعداد و یا حروف الفبا یا ترکیبی از آن‌ها باشد که به صورت خاص محصول را توصیف می‌کند. این شناسه‌ها معمولاً توسط تولید‌کنندگان یا فروشندگان به منظور مدیریت موجودی، فرآیند سفارش‌دهی و فروش استفاده می‌شوند. در مورد خدمات نیز، شناسه اختصاصی (Service SKU) برای هر خدمت خاص استفاده می‌شود، تا اطلاعات مربوط به آن خدمت به صورت یکتا و بدون ابهام در سیستم‌ها و فرآیندهای مختلف به کار گرفته شود.

استفاده از شناسه‌های اختصاصی برای کالاها و خدمات، به مدیریت و استعلام آسان‌تر محصولات و خدمات کمک می‌کند و به شرکت‌ها امکان می‌دهد تا به صورت دقیق‌تر و کارآمدتر با مشتریان و ارائه‌دهندگان خود در ارتباط باشند.

استعلام شناسه کالا و خدمات

جهت استعلام شناسه کالا از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

stuffid.tax.gov.ir

اگر در لینک فوق شناسه مرتبط با خود را پیدا نکردید باید شناسه کالای اختصاصی دریافت نمایید.

دریافت شناسه خدمت

https://portal.gs1-ir.org/

دریافت شناسه کالا برای تولید کنندگان و وارد کنندگان

https://www.ntsw.ir

2.5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک گذاری

دیدگاه کاربران

4 دیدگاه در “شناسه کالا و خدمات چیست؟ نحوه دریافت شناسه عمومی و اختصاصی مالیاتی

  1. رضا رحمانی گفت:

    بسیار عالی و کامل توضیح داده شده و هیچگونه ابهامی نگذاشته و در مراحل مختلف کاملا توضیح داده اید

    1. ممنون از اینکه نظرتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

  2. نرگس محمودی گفت:

    اگر شناسه کالا غیر فعال باشد کجا تاثیر میزاره و چه کار باید بکنیم؟

    1. سلام و وقت بخیر
      اگر شناسه کالا غیرفعال باشد به معنای این است که شما نمی‌توانید از این شناسه برای فروش محصول خودتان استفاده کنید. بنابراین در سامانه مودیان به شما خطا میدهد. بهترین کار این است که از شناسه های فعال استفاده کنید و در این حالت اگر هم شناسه فعالی پیدا نکردید از شناسه عمومی استفاده کنید. اگر این موضوع برای شما زمان‌بر است یا فرصتی ندارید برای گرفتن شناسه عمومی، از شناسه مشابه استفاده کنید و فاکتور فروش رو صادر کنید و بعدا برای اصلاحیه اقدام کنید.
      موفق باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × دو =

مطالب مرتبط

آشنایی با نسبت های مالی و انواع آن

نسبت های مالی ابزارهایی تحلیلی هستند که با استفاده از داده‌های صورت‌های مالی، عملکرد مالی، نقدینگی، سودآوری و کارایی شرکت را ارزیابی می‌کنند. این شاخص‌ها امکان مقایسه با رقبا، شناسایی روندها و تصمیم‌گیری آگاهانه را برای مدیران و سرمایه‌گذاران فراهم کرده و به بهبود استراتژی‌های مالی کمک می‌کنند. در این مقاله با انواع نسبت های مالی آشنا خواهیم شد.

مرخصی استعلاجی چیست و چگونه از آن استفاده کنیم؟

بیماری و ناخوشی بخشی جدایی ناپذیر از زندگی همه ماست و از آن گریزی نیست. در لحظاتی که بیماری یا حادثه‌ای ناگوار ما را از انجام وظایف شغلی بازمی‌دارد، مرخصی استعلاجی، فرصت بازیابی و بازگشت به زندگی حرفه‌ای را برای ما فراهم کند. این نوع مرخصی، ضامن رفاه کارکنان و آرامش خاطر آنهاست. در ادامه، به جزئیات این حق قانونی و شرایط بهره‌مندی از آن می‌پردازیم.

مرخصی زایمان: همه چیز درباره حقوق مادران

 آیا می‌دانید مرخصی زایمان چه حقوق و مزایایی برای شما به همراه دارد؟ این مرخصی که به‌عنوان یکی از حمایت‌های قانونی مهم برای مادران و حتی پدران شاغل شناخته می‌شود، از مزایایی است که با دیگر انواع مرخصی‌ها تفاوت دارد.  اگر تاکنون برای شما سؤال بوده که مدت‌زمان مرخصی زایمان چقدر است، برای استفاده از آن چه شرایطی لازم است، یا اینکه آیا بعد از بازگشت به کار، جایگاه شغلی شما حفظ می‌شود، در این مقاله پاسخ تمام این پرسش‌ها را خواهید یافت. با ما همراه باشید تا ابعاد مختلف این قانون حمایتی را بررسی کنیم و اطلاعات جامعی درباره حقوق و مزایای مرتبط با آن ارائه دهیم.